Více informací
Bydlení

Vyhněte se běžným chybám při výměně zámků a zabezpečte svůj domov proti nezvaným návštěvníkům.


Vyhněte se běžným chybám při výměně zámků a zabezpečte svůj domov proti nezvaným návštěvníkům. Věděli jste, že něco tak zdánlivě jednoduchého jako výměna zámků může mít obrovský dopad na bezpečnost vašeho domova? Často podceňujeme význam fungujících a bezpečných zámků, dokud se něco nestane. Ať už se jedná o stěhování do nového domova, ztrátu klíčů, nebo prostě vylepšení stávajícího zabezpečení, výměna zámků je prvním krokem k ochraně toho, co je pro nás nejcennější. Stačí se při jejich instalaci vyhnout několika zbytečným chybám.
 
1. Vyberte správný typ zámku

Jednou z nejčastějších chyb, které se můžete dopustit, je výběr špatného typu zámku pro dané dveře. Různé typy dveří vyžadují různé typy zámků. Co funguje pro přední dveře, nemusí být vhodné pro posuvné nebo vnitřní dveře. Před nákupem se ujistěte, že zámek je kompatibilní s typem dveří, na kterých ho chcete použít.
 
2. Pozor na bezpečnostní normy
Některé zámky jsou bezpečnější než jiné. Výrobci zámků a bezpečnostních systémů vydávají různé stupně certifikací, které vám řeknou jak je zámek odolný vůči pokusům o násilné otevření, vyháčkování, vrtání a dalším formám manipulace. Raději zvolte kvalitnější zámky, které nejenže splňují základní normy, ale jsou také doporučeny se spokojenými recenzemi od ostatních uživatelů.
 
3. Buďte pečliví
Správná instalace je důležitá. Špatně namontované zámky nemusí plnit svou funkci. O zbytečných problémech ani nemluvě. Pokud nejste zkušení kutilové, popřemýšlejte o využití služeb profesionálního zámečníka. Lock-zámečník rychle a spolehlivě instaluje jakýkoliv zámek a postará se veškeré zabezpečení vaší domácnosti. Kvalifikovaný zámečník nejen že zajistí správnou instalaci, ale může vám také dát cenné rady ohledně dalšího zabezpečení.

 

4. Použijte správné nástroje
Používání nesprávných nástrojů při instalaci může poškodit zámek nebo dveře. Ujistěte se, že máte správné nástroje, aby se vše povedlo. Před nákupem popřemýšlejte, zda místo nákupu nového vybavení, které pak možná už nebude potřebovat, pro vás nebude výhodnější zavolat zámečníka, jako je Lock-zámečník. Ti jsou vybaveni správným vybavením a letitými zkušenostmi, na které se můžete spolehnout.
 
5. Další zabezpečení a údržba
Zámky by neměly být vaší jedinou ochranou. Nezapomínejte, na další zabezpečení, jako jsou bezpečnostní kamery, alarmy a osvětlení. No a samozřejmě nesmíte zapomínat ani na pravidelnou údržbu zámků i dalšího zabezpečení, aby zůstaly v dobrém stavu a funkční. Pravidelně kontrolujte a čistěte zámky, záběr a funkčnost kamer, pohybových čidel a osvětlení.
 

Diskuse


Vložit komentář do diskuse

Jméno:
Zpráva:
Do diskuse prozatím nikdo nevložil žádný komentář.

Mohlo by vás zajímat


​Trápí vás nespavost? Pomoci může pobyt ve venkovní vířivce Nespavost je stále častějším problémem, se kterým se v tomto náročném moderním... více ...
​Dálniční známky po České republice Tento rok přišel s řadou různých změn ohledně dálničních známek. Mnozí... více ...
​Tradiční čínská medicína Tradiční čínská medicína je kompletní medicínský systém, který vychází... více ...

Nejčtenější články


​Účesy pro rok 2016 Víte, jaké jsou trendy v účesech pro rok 2016? Toužíte po krátkých vlasech,... více ...
​Ložnice – barvy do ložnice Vaše ložnice by měla odpovídat tomu, jakou máte vy představu o moderním a... více ...
​Koupelna – obklady do koupelny Plánujete rekonstrukci nebo výstavbu úplně nové koupelny? Pak potřebujete kvalitní... více ...

Kontakt:

Najdete nás: