Více informací
Bydlení

Koupelna - nechte se inspirovat feng shui


Klíčová slova
feng shui, koupelna, koupelny,
Koupelna - nechte se inspirovat feng shui Feng Shui znamenalo ve staré Číně umění udržovat ve správné rovnováze vodu a vítr. Voda je nesmírně důležitý zdroj energie pro život lidí, rostlin, zvířat a vítr je zdroj energie z nebes. Tyto dva důležité elementy musí být v harmonické rovnováze, aby se vám dobře žilo, zlepšila se vám životní situace, zdraví a vztahy. V poslední době je Feng Shui oblíbený k úpravě domů a bydlení jako takového. Chcete se cítit u vás doma dobře? Dnešní článek bude zaměřen na koupelnu. Napovíme vám, jak si koupelnu zařídit a uspořádat, aby vám v ní proudila pouze dobrá, kladná a harmonická energie. 

Feng Shui a koupelna
Podle Feng Shui je koupelna energetickým centrem domu vzhledem k tomu, že právě v této místnosti se koncentruje nejvíce vody. Tedy energie Shui. Voda působí na veškeré energie v domě. Pokud si koupelnu správně zařídíte, můžete tak do svého života přitáhnout štěstí a celkovou harmonizaci. 
Koupelna by měla být umístěna na severní straně obydlí. Energie vody zde nejlépe kumuluje. V případě, že vaše kupelna je postavena na jiné straně, nezoufejte. Je nám jasné, že rozvody vody jsou už dány a nemůžete s nimi hýbat, ani s celkovou přestavbou. Energii této místnosti můžete aktivovat alespoň přemístěním dveří. Jak?

Koupelna a toaleta
Jak už nadpis napovídá, podle Feng Shui má být koupelna oddělena od toalety zdí, dveřmi nebo alespoň přepážkou. A pokud ani tohle nemůžete ve vaší koupelně udělat, využijte dekorativní mobilní přepážky, paraván, skříňku ... 
Vana by měla být v jihozápadní části koupelny. A pokud ani toto nemůže být možné, vyzkoušejte dekorativní prostředky s vyobrazením vody. Vhodné jsou například fototapety s řekou či potokem. 

Barvy do koupelny
Vodní živel je symbolem klidu, hojnosti a dostatku. Dle Feng Shui je do koupelny nejvhodnější bílá barva, která nepůsobí na cirkulaci vodní energie, dále se doporučuje zařídit koupelnu v barvách šedé, béžové, krémové nebo jemně oranžové (broskvové). Tmavé, výrazné a křiklavé barvy nejsou vhodné. A pokud i tak naléháte a chcete tmavé prvky v koupelně, měly byste je umístit ve spodní části místnosti. 


autor: Jason Toff, flickr.com

autor: Andrewarchy, flickr.com
Pokud je...
Pokud je to možné, snažte se dveře do koupelny nebo na toaletu zavírat. Na toalete platí, vdžy sklápět záchodové prkénko. Proč? Zvednuté záchodové prkénko totiž vede k úniku pozitivní energie z domu. 
Pokud je záchod a koupelna umístěna uprostřed interiéru, dochází k největšímu odtoku energie z celého prostoru a všichni členové domácnosti tak ztrácejí energii. Co to znamená? Tato ztráta energie může dlouhodobě zapříčinit nemoce, lenost, ztrátu radosti, deprese nebo celkovou nechutí do života. 
Pokud je toaleta umístěna přímo naproti vchodovým dveřím, vyvolává to nepříjemný počit při příchodu domů a způsobuje to nechuť návratu domů. 
Pokud je koupelna součástí ložnice, kdy máte přímý vchod do koupelny nebo toaletu, dochází k silnému odčerpávání energie. 

Diskuse


Vložit komentář do diskuse

Jméno:
Zpráva:
Do diskuse prozatím nikdo nevložil žádný komentář.

Mohlo by vás zajímat


​Trápí vás nespavost? Pomoci může pobyt ve venkovní vířivce Nespavost je stále častějším problémem, se kterým se v tomto náročném moderním... více ...
​Dálniční známky po České republice Tento rok přišel s řadou různých změn ohledně dálničních známek. Mnozí... více ...
​Tradiční čínská medicína Tradiční čínská medicína je kompletní medicínský systém, který vychází... více ...

Nejčtenější články


​Účesy pro rok 2016 Víte, jaké jsou trendy v účesech pro rok 2016? Toužíte po krátkých vlasech,... více ...
​Ložnice – barvy do ložnice Vaše ložnice by měla odpovídat tomu, jakou máte vy představu o moderním a... více ...
​Koupelna – obklady do koupelny Plánujete rekonstrukci nebo výstavbu úplně nové koupelny? Pak potřebujete kvalitní... více ...

Kontakt:

Najdete nás: