Více informací
Cestování

​Tipy na výlety v Německu: Vyrazte si autem do nejhezčích měst i přírody


​Tipy na výlety v Německu: Vyrazte si autem do nejhezčích měst i přírody Německo je často opomíjenou zemí, přitom může nabídnout tolik kultury, památek a krásné přírody! Vyrazte na podzimní výlet na některé z těchto míst.
 
Berlín
Moderní Berlín stojí za to poznat osobně. Metropole se dokázala vymanit ze své hrozné historie ve velkém stylu. Poznejte krásu historické části města a nechte se unést moderní architekturou dnešní doby. Berlín je místem historie. O tom svědčí řada muzeí a poučné pozůstatky z temných dob minulých. Je to město, které nikdy nespí. Poznejte noční život. Ale dříve se posilněte místní gastronomií.
 
Cesta do Berlína je z Prahy dlouhá 350 km a trvá 3,5 hodiny. Na cestu doporučujeme využít dálnici. A protože Německo stojí za to poznat více, hodit se vám bude měsíční dálniční známka, na další podzimní výlety.
 
Rujána
Na podzim k moři? Proč ne? Pokud máte více času, vyrazte si na tento německý ostrov. Buď lodí nebo autem po Rügenbruücke, tedy mostu, který vede z města Stralsund. Rujánu doporučujeme procestovat v sedle kola nebo na kolečkových bruslích. Z gastronomie doporučujeme ochutnat čerstvé ryby, připravené podle místních tajných receptů.
 
Cesta na Rujánu vlastním autem trvá přes 6 hodin a trasa je dlouhá 645 km.
 
Bodamské jezero
Bodamské jezero leží na hranici tří zemí (Německa, Rakouska a Švýcarska), přímo v srdci Evropy. Je to skvělé místo pro cyklistiku. Na výletech narazíte na všudypřítomné římské pevnosti, romantické vesničky se středověkými hrady, benediktinská opatství, ovocné sady, vinice, močály a nekončící nádherné výhledy. Většina architektonických památek je zapsaná v UNESCO. Na své si tu přijdou skutečně všichni. Poznejte místní gurmánské speciality, ochutnejte pálenku z místní produkce ovoce a udělejte si čas na projížďku lodí po jezeře. Nakonec si krásu celého jezera prohlédněte z ptačí perspektivy. Ve vzducholodi, která vzlétá z Friedrichshafenu.
 
Cesta na Bodamské jezero trvá z Prahy necelých 6 hodin a dlouhá je 585 km. Nejrychlejší cesta vede přes dálnice. Pro české dálnice se vám bude hodit 10 denní dálniční známka.
 
Pokud se rozhodnete vydat na druhou stranu, tedy na Slovensko, vyberte si u nás slovenské dálniční známky za výhodné ceny.

Diskuse


Vložit komentář do diskuse

Jméno:
Zpráva:
Do diskuse prozatím nikdo nevložil žádný komentář.

Mohlo by vás zajímat


​Tipy na výlety v Německu: Vyrazte si autem do nejhezčích měst i přírody Německo je často opomíjenou zemí, přitom může nabídnout tolik kultury, památek a... více ...
​Trápí vás nespavost? Pomoci může pobyt ve venkovní vířivce Nespavost je stále častějším problémem, se kterým se v tomto náročném moderním... více ...
​Dálniční známky po České republice Tento rok přišel s řadou různých změn ohledně dálničních známek. Mnozí... více ...

Nejčtenější články


​Účesy pro rok 2016 Víte, jaké jsou trendy v účesech pro rok 2016? Toužíte po krátkých vlasech,... více ...
​Ložnice – barvy do ložnice Vaše ložnice by měla odpovídat tomu, jakou máte vy představu o moderním a... více ...
​Koupelna – obklady do koupelny Plánujete rekonstrukci nebo výstavbu úplně nové koupelny? Pak potřebujete kvalitní... více ...

Nejhledanější


Kontakt:

Najdete nás: