Více informací
Cestování

​Mauricius – pohoda, usměvaví lidé a relax


​Mauricius – pohoda, usměvaví lidé a relax Tento ostrov si zamiluje snad každý, kdo se sem podívá. Multifunkční duch ostrova je nazýván z prostého důvodu. Takřka každý národ tu zanechal svou stopu. Ať už evropské, africké, indické nebo arabské vlivy. Je to zvláštní pocit, když vidíte, jak se o sebe téměř opírají křesťanské kostely, islámské mešity, čínské padogy i hinduistické chrámy. Hezké na tom všem je, že se mezi sebou tito věřící nehádají, nerozporují a umí se mezi sebou snášet.

Tento kulturní mix nevznikl náhodou. Na ostrov připluli kolem roku 1000 arabští mořeplavci a obchodníci, ale neusídlili se tam. V roce 1512 připlul portugalský mořeplavec Pedro Mascarenhas a Mauricius prý „objevil“. První, kdo ostrov skutečně kolonizovali, byli Nizozemci. Ti mu dali i jméno. Na začátku 18. století dobili území Francouzi, kteří sem přivezli otroky a vytěžili zde většinu drahého ebenového dřeva. Na holých pláních se pak začala pěstovat cukrová třtina. V období napoleonských válek obsadili ostrov Britové, kteří na ostrov dostali levné pracovní síly z Indie. Angličané zde zanechali jízdu vlevo a nadšení pro golf.
 
Pohoda a klid
Ač se to nezdá, všichni na ostrově jsou velice klidní a panuje zde pohoda. Ostrov je živen turismem a nezaměstnanost je zde velmi nízká. Ekonomika v době post covidové opět vzkvétá. O bezpečnost se na ostrově nemusíte obávat. Kdyby vám někdo zcizil např. mobilní telefon, do hodiny chytí lupiče (který si odsedí ve vězení nejméně 1 měsíc). Všudypřítomné kamery zajišťuji maximální bezpečnost. Výhodou ostrova je i klidný nákup. Co tím mám na mysli? Nikdo nečeká na spropitné. Zaměstnanci vám donesou kufry a okamžitě se tiše vytratí. Na recepci se s úsměvem postarají o váš komfort, běží otevřít dveře, zavazadla odnesou až k recepci nebo na váš pokoj apod. I jazyková vybavenost je na vysoké úrovni.
 
Suvenýry a koupání
Kdo si chce z dovolené odvést suvenýr, doporučuji kašmír. Nákupy se odehrávají buď v malých obchůdcích v úzkých uličkách, nebo přímo na nábřeží v shopping centrech. Všude se dají domlouvat ceny (i když jsou opravdu nízké). Např. kašmírový svetr nikde jinde pod 100 Euro nedostanete.
Mauricius leží v Indickém oceánu. Nemusíte mít obavy ze žraloků. Ostrov je obehnán korálovým útesem, který tvoří dokonalou přírodní hradbu, přes niž velcí živočichové nemají šanci proniknout. Vy si tak v klidu užijete koupání, šnorchlování a patřičný relax. Pláže s bílým i zlatým pískem můžete čas od času vyměnit za neuvěřitelně sytou zeleň pralesů nebo si můžete naplánovat výlet k sopečným kráterům a vodopádům.
 
Zajímavosti
Co říci závěrem? Mauricius platí za luxusní destinaci, ale v nabídce cestovních kanceláří najdete i balíčky, které ostrov zpřístupňují rovněž méně movitým turistům. Vyplatí se na levné letenky počkat a přes ubytovací portál můžete vyhledat bydlení mimo hotelové resorty.
Domluvíte se anglicky, francouzsky, kreolsky, španělsky, portugalsky.
Vyrazit na ostrov můžete kdykoliv. Po celý rok je teplota na Mauriciu mezi 25 – 30 °C. Léto tam začíná, když u nás přichází zima. Víza nejsou potřeba. Nemusíte se ani nechat očkovat proti tropickým nemocem. Ostrov je maximálně bezpečný, dokonce patří mezi místa s nejnižší kriminalitou na světě. Časový posun je pouhé 3 hodiny, takže žádný nepříjemný jetlag nehrozí.



Diskuse


Vložit komentář do diskuse

Jméno:
Zpráva:
Do diskuse prozatím nikdo nevložil žádný komentář.

Mohlo by vás zajímat


​Trápí vás nespavost? Pomoci může pobyt ve venkovní vířivce Nespavost je stále častějším problémem, se kterým se v tomto náročném moderním... více ...
​Dálniční známky po České republice Tento rok přišel s řadou různých změn ohledně dálničních známek. Mnozí... více ...
​Tradiční čínská medicína Tradiční čínská medicína je kompletní medicínský systém, který vychází... více ...

Nejčtenější články


​Účesy pro rok 2016 Víte, jaké jsou trendy v účesech pro rok 2016? Toužíte po krátkých vlasech,... více ...
​Ložnice – barvy do ložnice Vaše ložnice by měla odpovídat tomu, jakou máte vy představu o moderním a... více ...
​Koupelna – obklady do koupelny Plánujete rekonstrukci nebo výstavbu úplně nové koupelny? Pak potřebujete kvalitní... více ...

Nejhledanější


Kontakt:

Najdete nás: