Vaječný likér – recept Na 1 l potřebujeme:
6 ks žloutků
50 g krystalového cukru
500 ml smetany ke šlehání
1 plechovka salka
1 vanilkový lusk
250 ml kvalitního rumu
Postup:
1) Smetanu a zrníčka z vanilkového lusku zahřejte. Pozor nevařte!
2) Nad párou vyšlehejte žloutky s cukrem do pěny, dokud nedosáhnou teploty alespoň 75°C....
více ...
Vloženo: 11.01.2024 | Autor: GA magazin s.r.o.
Palačinky – recept na těsto a nejlepší rady pro přípravu Máme pro vás recept, který by měl znát opravdu každý. Není nic jednodužšího, rychlejšího a chutnějšího. Klasické palačinky, přesně takové, jaké znáte od své maminky nebo babičky.
Na těsto budete potřebovat
0,5 litru polotučného mléka
2 vejce
250 g hladké mouky
1 špetku soli
Olej na smažení
...
více ...
Vloženo: 11.01.2024 | Autor: GA magazin s.r.o.