Více informací
Zdraví

​EFT terapie neboli metoda emoční psychologie EFT


​EFT terapie neboli metoda emoční psychologie EFT Emoce každého člověka jsou pro nás nesmírně důležité. Celkově dokáží ovlivnit to, jak se cítíme. A díky celkovému propojení v těle víme, že to jak se cítíme, zase ovlivňuje naší psychiku a naše tělo. Emoce nejsou jen kladné, občas potřebujeme i ty negativní (i ty jsou v malé míře v pořádku), ale když je prožíváme často nebo dlouhodobě, může se jednoho dne stát, že naše tělo vyhlásí „stop stav“. Jak to poznáte? Tento stav se začne projevovat např. chronickou bolestí, úzkost, ekzém, nespavost a celá řada jiných problémů. V takovém případě je nejlepší ihned reagovat. Jak? Nabízí se EFT terapie.
 
EFT terapie
Jedná se o rychlou a účinnou techniku. Emotional freedom techniques v překladu znamená techniky emoční svobody. Jak již z anglického názvu vyplývá, tato metoda nám pomáhá k odstranění negativních emocí a různých strachů.
Tato metoda se doporučuje k léčení např. panické ataky, úzkosti, fobie, traumata, vztahových problémů, nespavost, přejídání či nadváhu, sebevědomí a v neposlední řadě také k fyzickým problémům (různé typy bolestí, lupénka, ekzémy apod.)…
 
Proč zvolit EFT
EFT metoda je velmi rychlá a účinná technika, kde se klienti často už po 1. terapii cítí mnohem lépe. Jinými slovy jde říct, že hned po první návštěvě ze sebe „shodíte obrovský kámen“, který vás tíží na duši. Nečekejte jako většina pacientů s vyhledáním terapeuta. Je celá řada klientů, kteří vyhledali pomoc u EFT terapie až poté, co jim lékaři neuměli pomoci.
Metoda EFT využívá znalosti principů čínské medicíny. Mimo jiné kombinuje prvky psychologie a akupresury. Co to znamená? Terapeutka EFT poklepává klientovi jemně prsty na meridiánové body na těle a klient v tu danou chvíli zároveň mluví o konkrétním problému, který ho trápí a chce ho řešit. Právě díky tomu, že se tak děje současně a klient je na problém emočně naladěn, dochází k odblokování nahromaděné energie. Tato energie pak může dále proudit naším tělem. Již zmíněné negativní emoce ustupují a klient se cítí mnohem lépe.
 
Kdo smí využít EFT terapii?
EFT terapie je vhodná pro každého. Není nijak omezená. Pokud na sobě chcete začít pracovat, např. si i vyřešit vaší minulost a posunout se dál, je tato terapie pro vás tou nejlepší metodou.
Rychlá a účinná metoda založena na principech čínské medicíny je neinvazivní a nebolestivá, doporučuje se nejen dospělým ale i dětem. Tzv. odblokování konkrétních emočních bloků, které si nesete třeba i nevědomky z minulosti, se dají právě touto metodou odstranit.


 
Průběh ET terapie
Každý člověk je originál, a proto i terapie bývají zcela individuální. Zpočátku se začíná rozhovorem o tom, s tím na terapii přicházíte, jaký problém chcete v danou chvíli řešit. Následně spolu s terapeutem mluvíte o jednotlivých a daných hlediscích vašeho trápení a během toho vám bude současně prsty jemně poklepávat na tzv. meridiánové body na těle. Nejvíce jich je a obličeji a ruce. Díky poklepávání dochází k odblokování energetických drah v našem těle a zároveň k rozpouštění nahromaděného hormonu kortizolu, který proudění energie v těchto drahách blokuje.
Terapie trvá zhruba 1 hodinu až 1,5 hodiny. K úspěšnému výsledku může někdy postačit i jediná návštěva, jindy je jich potřeba více. Počet sezení se obvykle pohybuje mezi jedním a šesti.
Cena EFT terapie se odvíjí na době sezení.

Diskuse


Vložit komentář do diskuse

Jméno:
Zpráva:
Do diskuse prozatím nikdo nevložil žádný komentář.

Mohlo by vás zajímat


​Trápí vás nespavost? Pomoci může pobyt ve venkovní vířivce Nespavost je stále častějším problémem, se kterým se v tomto náročném moderním... více ...
​Dálniční známky po České republice Tento rok přišel s řadou různých změn ohledně dálničních známek. Mnozí... více ...
​Tradiční čínská medicína Tradiční čínská medicína je kompletní medicínský systém, který vychází... více ...

Nejčtenější články


​Účesy pro rok 2016 Víte, jaké jsou trendy v účesech pro rok 2016? Toužíte po krátkých vlasech,... více ...
​Ložnice – barvy do ložnice Vaše ložnice by měla odpovídat tomu, jakou máte vy představu o moderním a... více ...
​Koupelna – obklady do koupelny Plánujete rekonstrukci nebo výstavbu úplně nové koupelny? Pak potřebujete kvalitní... více ...

Nejhledanější


Kontakt:

Najdete nás: