Více informací
Zdraví

​Tradiční čínská medicína


​Tradiční čínská medicína Tradiční čínská medicína je kompletní medicínský systém, který vychází z tradičního čínského léčitelství. Patří k celosvětově nejrozšířenějším lékařským způsobům.  Základem tradiční čínské medicíny je celostní přístup k člověku, tzv. teorie energie čchi (složek jin a jang a teorie pěti prvků). Základem nemocí je podle tradiční čínské medicíny narušení toku energie v organismu, její nedostatek anebo naopak nadbytek v některých orgánech.
 
Zdravý organismus
Ve zdravém organismu energie proudí tzv. akupunkturnímu drahami. K narušení toku přispívá nejčastěji špatná životospráva, nesprávná výživa, nebo vlivy zevního prostředí (podnebí). Terapie řeší přímo příčiny nemocí. Díky použití přirozených metod a šetrných terapií je riziko nežádoucích účinků většinou mnohem nižší než v moderní medicíně.
Mezi základní a nejčastější terapeutické postupy patří fytoterapie tedy bylinná léčba, dietoterapie, čínské masáže, cvičení, meditace a samozřejmě akupunktura. Jakmile začnete odhalovat tajemství tradiční čínské medicíny, zjistíte, že v sobě ukrývá mnohem více pokladů. Jedná se o starobylý systém prevence, diagnostiky a léčby nemocí, který vychází z čínské filosofie a kultury.
 
Ve zdravém těle zdravý duch
TČM se zaměřuje na udržování rovnováhy a harmonie mezi tělem, myslí a duchem, a na ovlivňování životní energie čchi, která proudí v těle po speciálních kanálech nazývaných meridiány. Tato celistní medicína, bere v potaz individuální potřeby a charakteristiky každého člověka a přizpůsobuje léčbu podle jeho konkrétní situace.
 
Akupunktura
Akupunktura je založena na poznání souvislostí příznaků povrchu lidského těla s vnitřními orgány. Jistě víte, že veškerý povrch kůže je protkán drahami, které mají i vnitřní spojky k orgánům. Síť drah propojuje celý organismus, vnitřní orgány s okrajovými oblastmi těla. Každá dráha má na povrchu těla aktivní body, jejichž stimulací se impulzy přenáší právě po drahách čchi a tím cíleně působí na vybraná místa těla.


 
Bylinky
Mezi nejpoužívanější metodiky tradiční čínské medicíny patří užívání léčivých bylinek, dodržení stanovené diety a cvičení. Pomocníkem a „kouzelníkem“ v tradiční čínské medicíně je např. Šaolinový olej, vyroben z unikátní směsi přírodních ingrediencí, který zlepšuje prokrvení, přináší novou energii, což napomáhá vyživovat a regenerovat bolestivé místo. Jeho hlavní složkou jsou extrakty z bylin, které jsou známé svými protizánětlivými a analgetickými účinky. Hledáte-li přírodní cestu k úlevě od bolesti, Šaolinový olej je pro vás ten pravý. Nejedná se o klasické analgetikum, které by potlačovalo bolest, ale spíše působí na samotný původ bolesti.
Další produkt, který stojí za to zmínit je Nápoj čínských mudrců, který spojuje tradiční čínskou bylinnou medicínu s moderními vědeckými poznatky. Tento nápoj je ideální volbou jako první teplý nápoj dne (perfektně vám nahradí čaj či kávu při snídani). Doporučuje se pro celkové posílení organismu a jako alternativa k silné kávě, zejména při překyselení těla.
Takto bychom mohli pokračovat dál a dál. Existuje celá řada produktů. Stačí se na tradiční čínskou medicínu zaměřit, seznámit se s ní a vyhledat si pro vaše tělo to nejlepší.

Diskuse


Vložit komentář do diskuse

Jméno:
Zpráva:
Do diskuse prozatím nikdo nevložil žádný komentář.

Mohlo by vás zajímat


​Trápí vás nespavost? Pomoci může pobyt ve venkovní vířivce Nespavost je stále častějším problémem, se kterým se v tomto náročném moderním... více ...
​Dálniční známky po České republice Tento rok přišel s řadou různých změn ohledně dálničních známek. Mnozí... více ...
​Tradiční čínská medicína Tradiční čínská medicína je kompletní medicínský systém, který vychází... více ...

Nejčtenější články


​Účesy pro rok 2016 Víte, jaké jsou trendy v účesech pro rok 2016? Toužíte po krátkých vlasech,... více ...
​Ložnice – barvy do ložnice Vaše ložnice by měla odpovídat tomu, jakou máte vy představu o moderním a... více ...
​Koupelna – obklady do koupelny Plánujete rekonstrukci nebo výstavbu úplně nové koupelny? Pak potřebujete kvalitní... více ...

Nejhledanější


Kontakt:

Najdete nás: